Osallistu aineenvaihduntatutkimukseen – auta rotuasi!

15.10.2017

Kyseessä on Genoscoper Oyn ja koirangeenit-tutkimusryhmän laaja yhteistyöprojekti, jonka ensimmäisessä osassa kerättiin verinäytteet 1000 koirasta, nyt tarkoituksena on analysoida jopa 20 000 koiran verinäytteet. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää eri rotujen ja roturyhmien välisiä aineenvaihdunnallisia erovaisuuksia, sekä tutkia sairauksiin ja sairastumisriskiin liittyviä aineenvaihdunnallisia muutoksia. Kultainennoutaja on yksi kohderoduista. Kultaisillanoutajilla olemme kiinnostuneita esimerkiksi iho-ongelmiin ja syöpiin liittyvistä aineenvaihdunnallisista muutoksista sekä rodun aineenvaihdunnan ja ruokahalun yhteydestä.

 

Näytteenotto on omistajalle ilmainen. Tarvitsemme tutkimukseen kaiken ikäisiä koiria (etenkin pentuja ja vanhoja koiria tarvitaan runsaasti) terveydentilasta riippumatta. Joka ikinen koira on tutkimukselle arvokas.

Omistajat hyötyvät näytteenotosta saamalla aineenvaihduntatulokset omasta koirastaan niiden valmistuttua ja ilmaiseksi otettu näyte menee myös Helsingin Yliopiston koirangeenit-tutkimusryhmän geenipankkiin.

Näytteenotto järjestetään Vantaan Tammistossa, ShowHauCenterin tiloissa (Nilsaksentie 2 01510 Vantaa) la 11.11.2017 klo 13.30 alkaen.

Näytteenottoon ilmoittaudutaan oheisen linkin (näytteenottokalenterin) kautta. Koiran tulee olla paastolla vähintään 12 tuntia ennen näytteenottoa. Mikäli mukanasi on kaksi koiraa, valitse kaksi aikaa jne.

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/82646/lomake.html