PK

Vuoden palveluskoira -palkinnoista ovat oikeutettuja kilpailemaan kultaisetnoutajat, jotka ovat osallistuneet ko. vuonna virallisiin palveluskoirakokeisiin tai kansainvälisiin pelastuskoirakokeisiin (IPOR).

VUODEN PK-TULOKAS

1. Vuoden palveluskoiratulokas -palkinto myönnetään vuosittain lupaavimmalle, ko. vuonna PK- koeuransa aloittaneelle palveluskoiralle.

2. Palkintoon huomioidaan kaksi (2) koulutustunnukseen oikeuttavaa tulosta. BH-koetta ja IPOR- soveltuvuuskoetta ei huomioida.

(c) Elli Supponen

3. Pisteiden mennessä tasan ratkaisee ensin mahdollinen Kultainen Rengas - Golden Ring GR ry:n järjestämä koe ja sen jälkeen maastopisteet.

Luokka1-tulos2-tulos3-tulos
Alokasluokka5 p.3 p.1 p.
Avoin luokka10 p.5 p.3 p.

VUODEN PK-KULTAINEN

1. Vuoden PK-kultainen -palkinto myönnetään vuosittain parhaiten palveluskoira- tai IPOR- kokeiden korkeimmassa luokassa menestyneelle koiralle.

2. Palkintoon oikeuttavaan pistemäärään lasketaan kaksi (2) parasta koulutustunnukseen oikeuttavaa tulosta korkeimmassa kisaluokassa.

3. Tulokset on saatava vähintään kahdelta eri tuomarilta.

Luokka1-tulos2-tulos3-tulos
3-luokka, IPOR B-tasot

10 p.

5 p.

3 p.

Näiden lisäksi koira saa lisäpisteitä arvokilpailujen sijoituksista (vain koulutustunnuksiin oikeuttavilla pisteillä). Pisteiden tasan mennessä ratkaisee ensin mahdollinen Kultainen Rengas - Golden Ring GR ry:n järjestämä koe ja sen jälkeen ykköstulosten maastopisteet.

Lisäpisteet1. sija2. sija3. sija
MM-kisat

20 p.

18 p.

16 p.

SM-koe, NOM

15 p.

13 p.

11 p.

Piirinmestaruuskoe

10 p.

9 p.

8 p.