Hallitus 2023

Minna Hästbacka, puheenjohtaja 2023
puheenjohtaja.psk@gmail.com
p. 040 577 8752

"Olen Minna Hästbacka Vantaalta. Olen ollut kultaisten kanssa tekemisissä suurimman osan elämääni Sunin Helena ansiosta. Helena tutustutti minut tähän ihanaan rotuun ja tässä ollaan. Helena kasvatti kultaisia nimellä Minellin ja nyt Helenan siirtyessä eläkkeelle kasvatustyöstä, minulla on ilo ja kunnia jatkaa pienimuotoista kultaistennoutajien kasvattamista saman kennelnimen alla. 

Ensimmäinen oma kultainennoutaja tuli perheeseen 2001 Helenan pentueesta. Välillä meillä oli viisikin iloista hännänheiluttajaa, mutta nykyinen pääluku on vakiintunut kolmeen vauhdikkaaseen noutajaan.

puheenjohtaja Minna Hästbacka

Tyttöjen kanssa on harrastettu näyttelyitä, mejää ja tokoa.  Olemme olleet myös käytännön metsällä.  Harrastustoiminnassa on ollut mukana koko perhe, enää mukana on vain hra Hästbacka, kuten ystävät hänet tuntevat. Nyt tyttärelläni on ensimmäinen oma kultainen, jonka kanssa aloittelee koiraharrastusta - olen ylpeä ja iloinen äiti. Monessa asiassa olen ollut mukana, kiitollinen siitä, että niin moni pitkänlinjan kasvattaja ja harrastaja on opettanut rodusta. Ennen kaikkea tämä harrastus on tuonut paljon ystäviä ja hienoja hetkiä. 

Golden Ringin kautta olen ollut monta vuotta järjestämässä  kesäleiriä, nyt jo lopetettua GR:n omaa luonnetestiä sekä kokeita.  Koiramessujen kultsuständillä olen tuttu näky vastailemassa kysymyksiin kultaisista.

Toivottavasti saamme PSK:n toimintaan mukaan paljon ihmisiä, jotka ajattelevat samoin kuin minä: kultaisesta on moneen. Toivon, että tänäkin vuonna kynnys lähteä harrastamaan on matala ja asioita tehdään hyvällä fiiliksellä.  Kaikki kultaiset omistajineen ovat tervetulleita mukaan."

Tarja Joensuu
Hallituksen jäsen 2023-2024

"Olen Tarja Joensuu Vantaalta, ja perheeseeni on kuulunut kultaisianoutajia vuodesta 1996 lähtien. Tälläkin hetkellä kotoa löytyy kolme kultaista tyttöä iältään 12 ja 6 vuotta sekä nuorin ilopilleri 11 kk, jotka kaikki ovat itselleni paitsi rakkaita perheenjäseniä, niin myös erittäin tärkeitä harrastuskavereita. Olemme aiemmin harrastaneet ja kisanneet tokossa, rallytokossa ja rodunomaisissa lajeissa, mutta nykyään keskitymme pääsääntöisesti rodunomaisiin lajeihin. Koirat osallistuvat myös mahdollisuuksien mukaan käytännön metsästykseen. Yhdistystoiminta on tuttua aiemmilta vuosilta, ja olen ilolla mukana Pääkaupunkiseudun kultaisten toiminnassa mukana."

Raija Kauppinen, varapuheenjohtaja 2023
Hallituksen jäsen 2023-2024

"Olen Raija Kauppinen ja asun Helsingissä, Taka-Töölössä, kahden kultaisennoutajani kanssa. Ensimmäinen kultainennoutaja tuli 19.1.1991. Tuo on päivä, joka mullisti elämäni ;) En nyt keksi mitä lajia ei olisi tullut ainakin kokeiltua vuosien varrella. Viime vuodet on ollut hiukan rauhallisempaa harrastusrintamalla rallytokoa, vepeä sekä  nomea  ihan omaksi iloksemme.


Olen ollut mukana Golden Ringin toiminnassa 90-luvun alusta lähtien erilaisissa rooleissa. 1997 olin mukana perustamassa Pääkaupunkiseudun Kultaisia.  Koska itse olen saanut niin paljon yhdistyksiltä niin harrastajana kuin yhdistystoimijana, olen iloinen, että PSK jatkaa toimintaansa. Mottona ”Yhdistys = yhdistyksen jäsenet”. Eli kaikkien panos ja osallistuminen on tärkeää."

Katri Salmi, sihteeri 2023
Hallituksen jäsen 2022-2023

"Olen Katri Salmi, asun kolmen kultaiseni kanssa Klaukkalassa. Koirieni kanssa harrastan rally-tokoa, noutajien metsästyskokeita, vesipelastusta ja satunnaisesti myös näyttelyitä. Kasvatan pienimuotoisesti kultaisia kennelnimellä Kultameren. Minulle tärkeitä asioita on koiran kanssa yhdessä puuhastelu sekä niiden terveyden ja hyvän luonteen vaaliminen. Kuulun myös rotujärjestömme Golden Ringin jalostustoimikuntaan."

Jaana Sorjonen, jäsensihteeri 2023
Hallituksen jäsen 2022-2023
jasensihteeri.psk (at) gmail.com

"Olen Jaana Sorjonen ja asun Helsingissä kahden kultaisen tytön kanssa. Ensimmäinen kultainen meille tuli vuonna 2007. Harrastan noutajieni kanssa vesipelastusta ja rodunomaisia lajeja. Lisäksi toimin jäsensihteerinä yhdistyksessä."

Anne Taipale, tiedotus 2023
Hallituksen jäsen 2022-2023
annelauk (at) hotmail.com
p. 040 575 2441

"Olen Kirkkonummella asusteleva koiraharrastaja, jonka perheeseen kuuluu tällä hetkellä 5- ja 10-vuotiaat kultsutytöt. Koirien kanssa harrastan näyttelyitä ja rally-toko, nuoremman kanssa treenaan myös rodunomaisia. Kultaisessanoutajassa minulle on tärkeää sen rodunomainen luonne sekä ulkomuoto, jotka yhdessä rakentavat koirasta toimivan kokonaisuuden monenlaiseen harrastuskäyttöön. 

Olen Kennelliiton pätevöimä MH-luonnekuvauksen toimihenkilö (B) sekä kehätoimitsija, jonka lisäksi olen suorittanut kasvattajan peruskurssin. Kultaistennoutajien rotujärjestössä toimin luonnetoimikunnan puheenjohtajana. Olen ollut usein myös mukana GR:n näyttelyiden järjestämisessä."

(c) Päivi Hyyryläinen